Huisartsenorganisatie Jeroen Bosch Huisartsen werkt sinds 2018 met het Keten Informatie Systeem VIPLive van VIP Calculus.

De prevalentie van chronische aandoeningen waaronder diabetes, COPD/Astma en hart- en vaatziekten neemt toe. De inzet van ketenzorg software met proactieve integrale zorgondersteuning wordt daarom steeds belangrijker.

Zelfmanagement

Uitgangspunt is een (multidisciplinair) individueel behandelplan voor iedere cliënt. Alle bij de zorg voor de cliënt betrokken disciplines hebben met deze ketenzorg software geautoriseerde en rolgebaseerde toegang tot het individueel behandelplan van de patiënt vanuit de expertise van de zorgverlener. Uiteraard kan de patiënt ook zelf actief regie voeren over zijn gezondheid met inzet van zelfmanagement mogelijkheden. Patiënten kunnen een account met toegang krijgen tot de VIP omgeving waarin patiënten hun behandelplan kunnen zien en meetwaardes zoals dagcurves kunnen invoeren.

Ondersteuning aan praktijken wordt geboden via:

In deze handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de VIP app kunt koppelen voor een patiënt, zowel op de praktijk als nu ook op afstand. Tevens is er een korte instructie bijgevoegd die je aan de patiënt kunt mailen.
Handleidingen VIPLive kunt u in de VIP omgeving vinden rechts bovenin de balk.