Nascholing praktijkstop

De cursus “Praktijkstop” aangeboden door de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is ontworpen om huisartsen te begeleiden bij het proces van het stopzetten van hun huisartsenpraktijk. Deze cursus behandelt onderwerpen zoals:

  1. Juridische en administratieve stappen: inzicht in de juridische en administratieve procedures die komen kijken bij het beëindigen van een huisartsenpraktijk, inclusief overdracht van patiëntendossiers.
  2. Financiële Planning: Begeleiding bij financiële aspecten zoals het afwikkelen van contracten, pensioenvoorbereiding en belastingzaken.
  3. Communicatie met Patiënten: Tips en richtlijnen voor het effectief communiceren met patiënten over de praktijkstop, inclusief het overdragen van patiëntenzorg aan een nieuwe huisarts.
  4. Praktische Overwegingen: Het omgaan met praktische zaken zoals het afsluiten van huurcontracten en het beheren van medische apparatuur.
  5. Emotionele en Persoonlijke Overwegingen: Ondersteuning bij de emotionele aspecten van het beëindigen van een carrière als huisarts en het plannen van de volgende stappen na de praktijkstop.

De nascholing “Praktijkstop” is ontworpen om huisartsen te helpen dit belangrijke en complexe proces soepel en succesvol af te ronden, waarbij de continuïteit van zorg voor patiënten wordt gewaarborgd en de huisartsen in staat worden gesteld om met vertrouwen de volgende fase van hun leven te betreden.

  • De nascholing praktijkstop is geaccrediteerd (5 punten) en is voor leden EUR 245,-.
  • Locatie: Utrecht. Tijd: 15-21 uur.
  • Wil je deelnemen aan de cursus dan vind je op onderstaande link de data waarop deze wordt gegeven.

Praktijkstop – Academie (lhv.nl)

Tevens zullen wij bekijken als we voldoende deelnemers hebben (minimaal 8) deze nascholing incompany aan te bieden.